Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Zahraničie

Zatkli hlavného podozrivého z vraždy tureckého diplomata

Na snímke kurdského spravodajského portálu Rudaw je rozbité okno reštaurácie po útoku v severoirackom meste Arbíl 17. júla 2019. Foto: TASR/AP

Tureckého diplomata, ktorý pracoval na konzuláte v severoirackom meste Arbíl, zastrelili v stredu v jednej z miestnych reštaurácií.

Arbíl 20. júla (TASR) - Úrady v autonómnej oblasti Kurdistan v severnej časti Iraku v sobotu oznámili zatknutie hlavného podozrivého zo stredajšej streľby, pri ktorej prišiel o život turecký diplomat, informovala agentúra DPA.

Tureckého diplomata, ktorý pracoval na konzuláte v severoirackom meste Arbíl, zastrelili v stredu v jednej z miestnych reštaurácií. O život prišlo aj ďalší dvaja miestni obyvatelia, dodáva DPA.

Úrady v oblasti Kurdistan v piatok zverejnili fotografiu mladého muža, ktorý je údajne hlavným podozrivým. Podľa domnienok ide o obyvateľa mesta Diyarbakir v juhovýchodnej časti Turecka.

K zodpovednosti za streľbu, pri ktorej zahynul diplomat, sa zatiaľ nikto neprihlásil. Z útoku však podľa DPA podozrievajú Stranu kurdských pracujúcich (PKK), ktorú majú Turecko, USA a EÚ na svojich zoznamoch teroristických organizácií.