Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 1. jún 2024Meniny má Žaneta
< sekcia Zahraničie

Iránske revolučné gardy zmarili dva samovražedné útoky

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Terčom pokusu o útok bolo v nedeľu večer stanovište revolučných gárd v oblasti Saráván pri iránsko-pakistanskej hranici.

Teherán 12. marca (TASR) - Príslušníci iránskych revolučných gárd odvrátili blízko hraníc s Pakistanom dva samovražedné útoky, pričom zabili oboch mužov, ktorí mali tieto atentáty vykonať. Agentúra AP o tom informovala v pondelok s odvolaním sa na správu iránskej stránky Sepahnews.com.

Terčom pokusu o útok bolo v nedeľu večer stanovište revolučných gárd v oblasti Saráván pri iránsko-pakistanskej hranici. Jeden z útočníkov chcel použiť nákladné auto s výbušninou, druhý mal na sebe samovražedný pás. Pri zneškodnení mužov nastali výbuchy, ktoré zranili dvoch príslušníkov iránskych síl.

V zverejnenej správe sa neuvádzalo, či útočníci prišli na iránske územie z Pakistanu. Daná oblasť v provincii Sístán a Balúčistan býva dejiskom občasných konfliktov medzi balúčskymi militantmi a iránskymi silami.

Dochádza tiež k častým stretom bezpečnostných zložiek s drogovými dílermi, keďže cez provinciu Sístán a Balúčistan vedie významná trasa využívaná na pašovanie ópia a heroínu z Afganistanu.