Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Zahraničie

Iránsky prezident neobjasnil, či pristúpia na jadrový kompromis

Iránsky prezident Hassan Ruhání počas prejavu na mimoriadnom zasadnutí Valného zhromaždenia OSN v sídle OSN v New Yorku 25. septembra 2014. Foto: TASR/AP

Povedal to francúzsky minister zahraničných vecí. Laurent Fabius hovoril s novinármi v budove OSN v New Yorku, informovala agentúra Reuters.

New York 27. marca (TASR) - Iránsky prezident Hasan Rúhání sa dnes vyjadril neurčito k otázke, či je Teherán pripravený na kompromis v jadrových rokovaniach so šiestimi svetovými veľmocami keď hovoril s francúzskym prezidentom Francoisom Hollandom. Povedal to francúzsky minister zahraničných vecí.

Laurent Fabius hovoril s novinármi v budove OSN v New Yorku, informovala agentúra Reuters. Povedal im, že v prebiehajúcich rokovaniach vo švajčiarskom Lausanne bol dosiahnutý istý pokrok, ale varoval, že prioritou je, aby dohoda obsahovala to, čo má, a nie stihnúť to do konca marca, ako bolo plánované.

Keď sa ho reportéri pýtali na Hollandov rozhovor s Rúháním vo štvrtok, Fabius povedal, že iránsky prezident "nebol veľmi konkrétny" v odpovedi na otázku o možných iránskych kompromisoch.

Fabius, ktorý sa chystá do Lausanne v sobotu, dodal, že "naši iránski partneri musia vyvinúť novú snahu".