Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

VIDEO: Maskovaní útočníci strieľali na fanúšikov boxu, jeden neprežil

Polícajné auto pred hotelom Regency v Dubline Foto: TASR/AP

K útoku došlo v hoteli v írskej metropole Dublin, kde sa konalo váženie boxerov pred medzinárodným zápasom.

Londýn 6. februára (TASR) - Jeden muž zomrel a dvaja ďalší utrpeli zranenia počas streľby doposiaľ neznámych maskovaných útočníkov, ktorí v piatok podvečer vtrhli do hotela v írskej metropole Dublin, kde sa konalo váženie boxerov pred medzinárodným zápasom. Informovala o tom agentúra DPA s odvolaním sa na vyhlásenie tamojšej polície a médií.

Írska polícia uviedla, že v súvislosti so streľbou bola povolaná do dublinského hotela Regency v piatok poobede. Na mieste objavila troch zranených mužov, dvadsiatnikov až tridsiatnikov. Jedného z nich následne zdravotníci prehlásili za mŕtveho. Ďalších dvoch previezli do nemocnice.



Denník Irish Independent napísal, že do hotela ešte predtým vtrhli traja muži prezlečení za policajtov a ozbrojení pravdepodobne útočnými puškami typu AK47. Denník ďalej citoval svedka incidentu, ktorý uviedol, že strelci mali na sebe ochranné vesty, aké nosia policajti a mali tiež "úplne zakryté tváre". Podľa jeho slov sa medzi sebou rozprávali po anglicky, so silným dublinským prízvukom.



Polícia zmienený hotel uzavrela a po útočníkoch stále pátra. Organizátori podujatia sa zároveň rozhodli zrušiť medzinárodný boxerský zápas, ktorý bol naplánovaný na dnes.

Na vážení boxerov sa zúčastnilo 200 až 300 ľudí, medzi nimi mnoho fanúšikov, ale tiež detí či príbuzných boxerov, uviedla spravodajská stanica BBC.