Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Zahraničie

Po búrke Ophelia zostáva bez elektriny vyše 200.000 domácností

Pár sleduje obrovské vlny, ktoré bičujú pobrežie v meste Penzanze na juhozápade Anglicka 16. októbra 2017 počas príchodu hurikánu Ophelia. Foto: TASR/AP

Búrka zasiahla Írsko a v noci nadnes sa presúvala cez západné Škótsko, severný Wales až do oblastí severného Anglicka. Írsky meteorologický úrad ale vydal upozornenie pred víchricou aj na dnes.

Londýn 17. októbra (TASR) - Už druhý deň zostali dnes v Írsku zatvorené tamojšie školy po tom, ako v krajine vyčíňala búrka Ophelia. Informovala o tom dnes agentúra DPA.

Viac ako 200.000 zákazníkov zostáva stále bez dodávok elektriny po tom, ako živel v pondelok prerušil dodávky elektriny do zhruba 360.000 domácností, uviedli miestne médiá.

Búrka zasiahla Írsko a v noci nadnes sa presúvala cez západné Škótsko, severný Wales až do oblastí severného Anglicka, ale írsky meteorologický úrad vydal upozornenie pred víchricou aj na dnes.

Búrka Ophelia, ktorá stratila silu hurikánu, vyčíňala v pondelok predovšetkým v Írsku, kde si vyžiadala tri ľudské životy. Búrka, medzitým označená za posttropickú cyklónu, spôsobila okrem úmrtí aj materiálne škody, záplavy a výpadky elektriny.