Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zahraničie

Islamský štát odsúdil moslimských migrantov smerujúcich do Európy

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Utečenci podľa extrémistickej organizácie okrem iného zabudnú v cudzom prostredí arabčinu ako jazyk Koránu.

Dubaj 10. septembra (TASR) - Extrémistická organizácia Islamský štát (IS) odsúdila moslimských migrantov smerujúcich do Európy, ktorí podľa nej vystavujú vlastné deti skazenej západnej civilizácii. Informovala o tom agentúra Reuters.

"Žiaľ, niektorí Sýrčania a Líbyjčania sú ochotní riskovať životy a duše svojich detí, z ktorých mnohé obetujú počas nebezpečnej cesty do krajín dobyvačných križiakov, v ktorých platia zákony ateizmu a nemravnosti," napísal časopis IS s názvom Dábik.

Z vojnou zmietaných oblastí Blízkeho východu utiekli tento rok do Európy státisíce ľudí. Väčšinu utečencov tvoria podľa Reuters Sýrčania, Iračania a Líbyjčania, teda občania krajín, v ktorých pôsobí Islamský štát.

Nezriedka ide o obyvateľov území, ktoré sa dostali pod kontrolu brutálnych islamistov z IS. Odhaduje sa, že v oblastiach Sýrie a Iraku obsadených Islamským štátom žije okolo desať miliónov ľudí.

Časopis Dábik zdôraznil, že tí, čo opúšťajú islamské štáty a odchádzajú do krajín neveriacich, páchajú "veľký a nebezpečný hriech" a vydávajú sa na cestu smerujúcu k opusteniu moslimskej viery.

Migranti svojim počítaním "otvárajú dvere k tomu, aby ich deti a vnuci opustili islam v prospech kresťanstva, ateizmu alebo liberalizmu", píše sa v časopise IS. Utečenci podľa článku zabudnú v cudzom prostredí arabčinu ako jazyk Koránu, čo im sťaží cestu k prípadnému budúcemu návratu k viere.