Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Zahraničie

Islamský štát zverejnil video, na ktorom odsekávajú hlavy kresťanom

Na nedatovanej snímke z videa, ktorú zverejnili militanti Islamského štátu (IS) 19. apríla 2015 je skupina zadržaných etiópskych kresťanov, ktorí kráčajú na pláži pred ich popravou militantmi IS. Zrejme masovú vraždu dvoch skupín zajatých etiópskych kresťanov, spáchanú v Líbyi, zachytáva polhodinový videozáznam, ktorý na internete zverejnila dnes militantná organizácia Islamský štát (IS). Na videu vidno dve približne 30 ľudí. Podľa komentára k videu zajali jednu skupinu ľudí príslušníci IS na východe Líbye a druhú na juhu. Foto: TASR/AP

Zrejme masovú vraždu dvoch skupín zajatých etiópskych kresťanov, spáchanú v Líbyi, zachytáva polhodinový videozáznam, ktorý na internete zverejnila dnes militantná organizácia Islamský štát (IS).

Káhira 19. apríla (TASR) - Zrejme masovú vraždu dvoch skupín zajatých etiópskych kresťanov, spáchanú v Líbyi, zachytáva polhodinový videozáznam, ktorý na internete zverejnila dnes militantná organizácia Islamský štát (IS). Informovala o tom agentúra AP.

Na videu vidno dve približne 30 ľudí. Podľa komentára k videu zajali jednu skupinu ľudí príslušníci IS na východe Líbye a druhú na juhu.

Na nedatovanej snímke z videa, ktorú zverejnili militanti Islamského štátu (IS) 19. apríla 2015 je skupina zadržaných etiópskych kresťanov, ktorí kráčajú na pláži v Líbyi pred ich popravou militantmi IS. Zrejme masovú vraždu dvoch skupín zajatých etiópskych kresťanov, spáchanú v Líbyi, zachytáva polhodinový videozáznam, ktorý na internete zverejnila dnes militantná organizácia Islamský štát (IS). Na videu vidno dve približne 30 ľudí. Podľa komentára k videu zajali jednu skupinu ľudí príslušníci IS na východe Líbye a druhú na juhu.
Foto: TASR/AP


Po tom, ako maskovaný muž prečíta dlhé vyhlásenie, striedajú sa na obrazovke zábery z vrážd oboch skupín, pričom mužov zajatých na juhu Líbye militanti zastrelia; tým z juhu odseknú na pláži hlavy.

Na videozázname, ktorý pripomína predchádzajúce videá zverejnené extrémistami, sa objavilo logo Furkánu, mediálneho orgánu Islamského štátu.