Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Zahraničie

Islamský štát : Nemecký ľud už nebude môcť pokojne spávať

Nemecká polícia na v lokalite, kde sa odpáli samovražedný atentátnik v pondelok 25. júla 2016 v južnom Nemecku. Foto: TASR AP

Takto sa vyhráža Nemecku zamaskovaný muž, ktorý bol aj u vraha z Ansbachu. Videozáznam zverejnila agentúra Amak, no vyšetrovatelia ešte nepotvrdili, či ide o totožné záznamy.

Berlín 26. júla (TASR) - Militantná organizácia Islamský štát (IS) dnes prostredníctvom svojej tlačovej agentúry Amak zverejnila videozáznam, na ktorom jej prisahá vernosť istý muž a sľubuje, že nemecký ľud "už nebude môcť pokojne spávať".

Videozáznam je zjavne totožný s tým, ktorý nemeckí vyšetrovatelia objavili v pondelok v mobilnom telefóne samovražedného útočníka z bavorského mesta Ansbach, píše agentúra AP.

VIDEO: Explózia na hudobnom festivale v Bavorsku


Muž na zázname má tvár zamaskovanú čiernou šatkou a zastrája sa, že "život sa stane neznesiteľným" a "domy vám vyhodíme do povetria".

Predstavitelia nemeckých orgánov doposiaľ nepotvrdili, či ide o rovnaké video ako to, ktoré našli v telefóne 27-ročného sýrskeho žiadateľa o azyl. Ten sa v nedeľu večer odpálil pred vstupom na hudobný festival v bavorskom Ansbachu, pričom zabil sám seba a zranil ďalších 15 ľudí.