Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 5. máj 2024Meniny má Lesia a Lesana
< sekcia Zahraničie

Trumpova dcéra prvýkrát oficiálne zavítala na washingtonský Kapitol

Ivanka Trump, archívne foto. Foto: TASR/AP

Diskutovala o témach týkajúcich sa amerických pracujúcich rodín vrátane starostlivosti o deti aj platenej rodičovskej dovolenky.

Washington 21. júna (TASR) - Dcéra a momentálne aj poradkyňa amerického prezidenta Ivanka Trumpová včera prvýkrát oficiálne zavítala na washingtonský Kapitol, kde spolu s republikánskymi zákonodarcami prebrala daňovú politiku zameranú na pracujúce rodiny. Informovala o tom agentúra AP.

Schôdzku viedol republikánsky senátor Marco Rubio. Trumpová sa na nej okrem neho stretla aj s republikánskymi senátorkami Deb Fischerovou, Joni Ernstovou, senátorom Mikeom Leem a ďalšími republikánskymi zákonodarcami.

Trumpová po stretnutí na sociálnej sieti Twitter napísala, že práve absolvovala "produktívne stretnutie" na Kapitole, na ktorom diskutovala o témach týkajúcich sa "amerických pracujúcich rodín" vrátane starostlivosti o deti aj platenej rodičovskej dovolenky.

Senátor Rubio uviedol, že iniciovanie schôdzky podnietilo jeho skoršie stretnutie s Trumpovou, ktoré sa odohralo pred vyše mesiacom. Rubio zároveň dnešnú schôdzku označil za "prvý krok" zo strany republikánov zameraný na diskusiu o daňovej politike pre pracujúce rodiny.

Dnešná debata s Trumpovou sa podľa tohto senátora týkala návrhu na rozšírenie daňového kreditu pre deti, ale aj daňovej stratégie, ktorá by podnikateľov povzbudila k tomu, aby svojim zamestnancom ponúkali platenú rodičovskú dovolenku. K diskutujúcim neboli prizvaní nijakí demokrati, ktorí sú pritom tradične viac naklonení politike, ktorú v tejto oblasti presadzuje Trumpová.