Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Zahraničie

Ivanka Trumpová poprela účasť na finančných záznamoch exprezidenta

Dcéra bývalého amerického prezidenta Donalda Trumpa, Ivanka Trumpová. Foto: TASR/AP

Donald Trump mladší i Eric Trump minulý týždeň pred súdom účasť na finančných záznamoch svojho otca popreli. V pondelok tak urobil aj ich otec.

New York 8. novembra (TASR) - Dcéra bývalého amerického prezidenta Donalda Trumpa, Ivanka Trumpová, v stredu pred súdom uviedla, že neprišla do kontaktu s finančnými záznamami svojho otca. Exprezident i jeho dvaja starší synovia Donald Trump mladší a Eric Trump v spojitosti s týmito záznamami čelia v občianskom procese obvineniam z podvodu s nehnuteľnosťami. TASR správu prevzala z agentúry AP a webovej stránky stanice CNN.

"Nespomínam si na žiadnu diskusiu o finančných záznamoch," uviedla. Povedala však, že si spomína na viacero záležitostí zo stretnutia v roku 2011, ktoré sa vzťahovalo na plány rodinnej spoločnosti Trump Organization v oblasti obnovy historickej budovy pošty vo Washingtone, píše AP. Tiež pripomenula rokovania v spojitosti s renováciou hotela Plaza v New Yorku.

Po skončení výpovede sa Ivanka Trumpová podrobila krížovému výsluchu, píše stanica CNN.

Žalobu na Trumpa a jeho synov podala v septembri 2022 generálna prokurátorka štátu New York Letitia Jamesová. Podľa nej poskytovali bankám a poisťovniam "hrubo nafúknuté" údaje, aby si zabezpečili pôžičky a poistné krytie. Exprezident i jeho synovia pochybenie odmietajú.

Donald Trump mladší i Eric Trump minulý týždeň pred súdom účasť na finančných záznamoch svojho otca popreli. V pondelok tak urobil aj ich otec.

Trumpovi a jeho synom v prípade usvedčenia nehrozí trest odňatia slobody, pretože ide o civilné konanie, pripomína CNN. Ohrozené sú však ich obchodné aktivity v štáte New York. Prokurátor sa usiluje dosiahnuť rozpustenie ich spoločností, dodáva CNN.