Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 15. máj 2024Meniny má Žofia
< sekcia Zahraničie

Izraelská armáda zbúrala dom palestínskeho útočníka

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Izrael pomerne často demoluje domy palestínskych útočníkov v rámci stratégie, ktorej cieľom je zamedzenie ďalších útokov.

Ramalláh 7. marca (TASR) - Izraelská armáda zbúrala vo štvrtok ráno rodinný dom Palestínčana, ktorý je zodpovedný za zabitie dvoch vojakov a jedného predčasne narodeného izraelského dieťaťa. Informovala o tom agentúra AP.

Izraelské bezpečnostné sily buldozérom zničili dom palestínskeho Araba Ásima Barghútího v dedine Kúbar neďaleko Ramalláhu. Tohto muža zatkli začiatkom roka za útoky so smrteľnými následkami, ktorých sa dopustil vlani v decembri.

V Izraeli po týchto útokoch zadržali viac než 100 Palestínčanov. Pri jednom zo zásahov zabili Barghútího brata Saláha.

Izrael pomerne často demoluje domy palestínskych útočníkov v rámci stratégie, ktorej cieľom je zamedzenie ďalších útokov.

Izraelská armáda v reakcii na streľbu a výbuchy namierené proti južnému Izraelu ostreľovala vo štvrtok aj pozície palestínskeho militantného hnutia Hamas v pásme Gazy.

Hovorca ministerstva zdravotníctva aktuálne zverejnil informáciu, že zraneniam podľahol 15-ročný palestínsky tínedžer, ktorého v stredu večer postrelili počas ozbrojených zrážok medzi palestínskymi výtržníkmi a izraelskými vojakmi v oblasti hraníc medzi Izraelom a pásmom Gazy.