Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zahraničie

Bolton hovoril s Netanjahuom o Iráne

Na snímke John Bolton. Foto: TASR/AP

Bolton je ostrým kritikom tzv. jadrovej dohody, ktorú podpísal Irán so svetovými veľmocami a od ktorej Spojené štáty tento rok odstúpili.

Jeruzalem 19. augusta (TASR) - Poradca amerického prezidenta Donalda Trumpa pre národnú bezpečnosť John Bolton sa stretol v Jeruzaleme s izraelským premiérom Benjaminom Netanjahuom, s ktorým hovoril o Iráne. Informovala o tom agentúra AP s odvolaním sa na nedeľňajšie oznámenie Netanjahuovej kancelárie.

Predseda izraelskej vlády privítal rozhovory o tom, ako možno podľa jeho slov obmedziť "agresiu Iránu v regióne", vyplýva z oznámenia.

Izraelské médiá citovali vyjadrenie Boltona, podľa ktorého Netanjahuovi povedal, že iránske programy balistických striel a jadrových zbraní sú "úplne na vrchole zoznamu" otázok, ktoré je potrebné prerokovať.

Bolton je ostrým kritikom tzv. jadrovej dohody, ktorú podpísal Irán so svetovými veľmocami a od ktorej Spojené štáty tento rok odstúpili. Presadzuje súčasne zvýšenie tlaku na Teherán s cieľom zaistiť, že zastaví podporu terorizmu, ako aj vývoj balistických rakiet a jadrový zbrojný program.