Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

Cipi Livniová varovala pred náboženskou vojnou s moslimským svetom

Cipi Livniová, archívne foto Foto: TASR/AP

Exministerka zahraničných vecí Izraela dodala, že izraelská vláda musí preukázať svoje vodcovské schopnosti, aby tomu zabránila.

Jeruzalem 24. júla (TASR) - Bývalá izraelská ministerka zahraničných vecí Cipi Livniová vyslovila dnes obavy, že Izrael je na pokraji náboženskej vojny s moslimským svetom. Píše o tom agentúra AP.

"Sme len krok od toho, aby sme náš konflikt s Palestínčanmi a spoluprácu s Jordánskom či inými sunnitskými štátmi premenili na panmoslimskú udalosť namierenú proti štátu Izrael," povedala dnes podľa AP pre izraelský Armádny rozhlas Livniová a dodala, že izraelská vláda musí preukázať svoje vodcovské schopnosti, aby tomu zabránila.

Rozhodnutie izraelskej vlády nainštalovať rámové detektory kovov na vstupoch na jeruzalemské sväté miesto známe židom pod názvom Chrámová hora a moslimom Vznešená svätyňa vyvolalo protesty palestínskych Arabov v Jeruzaleme a na západnom brehu Jordánu.

Ide o bezpečnostné opatrenie, ktoré si podľa Izraela vynútil útok trojice Palestínčanov na príslušníkov izraelských bezpečnostných zložiek z piatka 14. júla.