Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

Izrael: Do domu príbuzného obetí vhodili zápalnú fľašu

Na archívnej snímke dom, v ktorom požiar usmrtil 18-mesačné palestínske dieťa a zranil jeho štvorročného brata a oboch rodičov. Foto: TASR/AP

Neznámi útočníci podpálili dnes v Predjordánsku dom Palestínčana, ktorý sa nachádzal neďaleko miesta, kde pri podpaľačskom útoku zahynuli vlani traja ľudia.

Jeruzalem 20. marca (TASR) - Neznámi útočníci podpálili dnes v Predjordánsku dom Palestínčana, ktorý sa nachádzal neďaleko miesta, kde pri podpaľačskom útoku zahynuli vlani traja ľudia. Informovala o tom agentúra AP s odvolaním sa na vyhlásenie izraelskej polície.

Policajná hovorkyňa Luba Samriová povedala, že k pravdepodobne podpaľačskému útoku došlo dnes nadránom v obci Kafr Duma, ležiacej neďaleko mesta Nábulus v Predjordánsku.

Palestínske úrady uviedli, že útočníci rozbili okno na dome Ibráhíma Davábšiho a do jeho spálne vhodili zápalnú fľašu. Davábši je príbuzným obetí vlaňajšieho podpaľačského útoku na palestínsku rodinu a hlavným svedkom v procese s jeho páchateľmi. Davábši neutrpel pri útoku nijaké zranenia, avšak jeho manželka sa priotrávila dymom.

Vlani v júli zaútočili v Kafr Dume židovskí extrémisti zápalnými fľašami na dom Palestínčanov, v ktorom uhorel 18-mesačný Alí Davábši. Zraneniam utrpeným pri útoku neskôr podľahli aj jeho rodičia. Podpaľačský útok prežil len Alího štvorročný brat.

Útok extrémistov na palestínsku rodinu v Predjordánsku vyvolal vlani vlnu protestov nielen medzi Palestínčanmi, ale aj v Izraeli. Vláda v Jeruzaleme sa vtedy zaviazala, že bude proti prejavom židovského extrémizmu zasahovať oveľa tvrdšie a dôraznejšie.