Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 4. máj 2024Meniny má Florián
< sekcia Zahraničie

Izrael je v Pásme Gazy krok od víťazstva, vyhlásil Netanjahu

Na snímke ľudia protestujú proti izraelskému premiérovi Benjaminovi Netanjahuovi v Tel Avive 6. apríla 2024. Foto: TASR/AP

Sme jeden krok od víťazstva. Ale cena, ktorú sme zaplatili, je bolestivá a srdcervúca, povedal Netanjahu.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Jeruzalem 7. apríla (TASR) - Izraelský premiér Benjamin Netanjahu v nedeľu uviedol, že Izrael je v Pásme Gazy "krok od víťazstva". Zároveň prisľúbil, že k prímeriu nedôjde, kým hnutie Hamas neprepustí všetkých rukojemníkov, ktorých zajalo počas útoku zo 7. októbra. TASR o tom informuje na základe správy agentúry AFP.

"Sme jeden krok od víťazstva. Ale cena, ktorú sme zaplatili, je bolestivá a srdcervúca," povedal Netanjahu.

V súvislosti s rokovaniami o prímerí uviedol, že "Izrael je pripravený na dohodu, no nie je pripravený vzdať sa". "Prímerie nebude bez návratu rukojemníkov. K tomu jednoducho nedôjde," zdôraznil.

"Namiesto toho, aby bol medzinárodný tlak zameraný na Izrael, čo len vedie k tomu, že Hamas pritvrdzuje svoje pozície, by mal byť tlak medzinárodného spoločenstva zameraný proti Hamasu. To urýchli prepustenie rukojemníkov," povedal izraelský premiér.

Izrael čelil medzinárodnej kritike v súvislosti s pondelkovým útokom izraelskej armády v Pásme Gazy, pri ktorom zahynuli siedmi humanitárni pracovníci organizácie World Central Kitchen (WCK), pripomína AFP.