Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 9. jún 2024Meniny má Stanislava
< sekcia Zahraničie

Izrael obnovil útoky na pásmo Gazy, hlásia odtiaľ ďalšiu obeť

Dym stúpa z výbuchu spôsobeného izraelským náletom na mesto Gaza, v stredu 10. mája 2023. Foto: TASR/AP

Spravodajca agentúry AFP uviedol, že videl, ako boli pri náletoch izraelských lietadiel zasiahnuté lokality severne od mesta Gaza, pričom z husto obývaného územia sa valil dym.

Gaza 10. mája (TASR) — Izraelská armáda v stredu uviedla, že obnovila nálety na palestínske pásmo Gazy. Vo svojom vyhlásení citovanom agentúrou AFP spresnila, že sa zameriava na infraštruktúru teroristickej organizácie Islamský džihád, ktorá odpaľuje rakety z pásma Gazy.

Spravodajca agentúry AFP uviedol, že videl, ako boli pri náletoch izraelských lietadiel zasiahnuté lokality severne od mesta Gaza, pričom z husto obývaného územia sa valil dym.

Izraelská armáda takisto informovala, že podnikla aj útok na skupinu militantov, "ktorí sa presúvali na miesto odpaľovania rakiet v meste Chán Júnis" na juhu pásma Gazy.

Podľa palestínskeho rezortu zdravotníctva pri stredajších útokoch Izraela prišla o život jedna osoba.

Obyvatelia izraelských miest a obcí ležiacich v blízkosti hraníc s pásmom Gazy dostali od bezpečnostných zložiek príkaz, aby až do odvolania zostali v protileteckých krytoch. Existujú totiž obavy z raketovej paľby zo strany Palestínčanov, informoval denník The Times od Israel. Dodal, že izraelský premiér Benjamin Netanjahu informoval o prebiehajúcej operácii Štít a šíp aj opozičného lídra Jaira Lapida.

K obnoveniu náletov na ciele na palestínskom území došlo deň po tom, ako pri náletoch izraelskej armády na pásmo Gazy prišlo o život 15 ľudí vrátane popredných militantov z radikálneho hnutia Islamský džihád a štyroch detí.