Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zahraničie

Izrael opäť odpovedal náletom na ostreľovanie z pásma Gazy

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

K častejším útokom na Izrael z pásma Gazy začalo opäť dochádzať po tom, ako americký prezident Donald Trump uznal Jeruzalem za hlavné mesto Izraela.

Tel Aviv 4. januára (TASR) - Izraelské sily podnikli nálet v pásme Gazy, odkiaľ boli predtým vypálené na územie Izraela tri rakety. Agentúra DPA o tom vo štvrtok informovala s odvolaním sa na izraelské zdroje.

Armáda židovského štátu vyhlásila, že terčom najnovšieho náletu bola "významná teroristická infraštruktúra". Podľa vyjadrenia radikálneho islamistického hnutia Hamas, ktoré pásmo Gazy ovláda, vypálili Izraelčania šesť rakiet na otvorené priestranstvo v južnej časti tohto palestínskeho územia.

Palestínske zdroje tiež uviedli, že po predošlom ostreľovaní z pásma Gazy zaútočila izraelská armáda ešte v stredu na jednu z tamojších základní Hamasu. Objekt bol údajne zničený, nikto pri tom neutrpel zranenia. Hovorkyňa izraelskej armády však podľa DPA povedala, že o takomto útoku nemá žiadne informácie.

K častejším raketovým útokom na Izrael z pásma Gazy na pobreží Stredozemného mora začalo opäť dochádzať po tom, ako americký prezident Donald Trump zhruba pred mesiacom uznal Jeruzalem za hlavné mesto Izraela. Tento sporný krok pobúril Palestínčanov a vyvolal protesty v celom arabskom a moslimskom svete.