Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 5. máj 2024Meniny má Lesia a Lesana
< sekcia Zahraničie

Izrael oznámil smrť vojaka, ktorý bol nezvestný od 7. októbra

Dym stúpa pri explózii po izraelskom bombardovaní pásma Gazy, čo je viditeľné z juhu Izraela v stredu 6. marca 2024. Foto: TASR/AP

Izraelská armáda v rámci odvetnej protiofenzívy s cieľom zničiť Hamas v Pásme Gazy zabila 31.184 ľudí, väčšinou žien, detí a mladistvých.

Gaza 12. marca (TASR) - Izraelského vojaka, o ktorom sa predpokladalo, že je v zajatí v Pásme Gazy, zabili príslušníci Hamasu pri teroristickom útoku 7. októbra 2023. Jeho telo následne odviezli na palestínske územie, informovala v utorok izraelská armáda. TASR sa odvoláva na správu agentúry AFP.

Počas októbrového útoku palestínski militanti uniesli približne 250 rukojemníkov. Desiatky z nich prepustili počas týždňového prímeria v novembri. Izrael sa domnieva, že v Gaze zostáva nažive 99 rukojemníkov spolu s telami ďalších 32 ľudí.

Útok Hamasu zo 7. októbra si podľa izraelských údajov vyžiadal približne 1160 mŕtvych, väčšinou civilistov.

Izraelská armáda v rámci odvetnej protiofenzívy s cieľom zničiť Hamas v Pásme Gazy zabila 31.184 ľudí, väčšinou žien, detí a mladistvých. Vyplýva to z najnovších údajov ministerstva zdravotníctva na území ovládanom hnutím Hamas.