Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Zahraničie

Izraelský vojak zastrelili ďalšieho útočiaceho Palestínčana

Palestínčania skúmajú vozidlo s dierami po guľkách na čelnom skle po útoku na izraelských vojakov, v Ramalláhu na Západnom brehu 3. mája 2016. Foto: TASR/AP

Palestínske ministerstvo zdravotníctva identifikovalo zastreleného ako 36-ročného muža z neďalekého utečeneckého tábora.


Tel Aviv 3. mája (TASR) - Izraelský vojak zastrelil dnes Palestínčana, ktorý nabúral so svojím vozidlom do skupiny vojakov stojacich na kontrolnom stanovišti v Predjordánsku. S odvolaním sa na izraelskú armádu o tom informuje agentúra DPA.

Pri incidente, ktorý ozbrojené zložky označili za "zámerný útok autom", sa zranili traja vojaci izraelskej armády. Jedného z nich v kritickom stave previezli vrtuľníkom na ošetrenie do nemocnice.

Palestínske ministerstvo zdravotníctva identifikovalo zastreleného ako 36-ročného muža z neďalekého utečeneckého tábora.

Dnešný útok je ďalším incidentom vo vlne násilností, ktorá vypukla vlani v septembri. Pri útokoch Palestínčanov odvtedy zahynulo 28 Izraelčanov a dvaja Američania. Na palestínskej strane bolo za ten istý čas zabitých najmenej 200 Palestínčanov, väčšinu z nich označil Izrael za útočníkov.