Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 5. máj 2024Meniny má Lesia a Lesana
< sekcia Zahraničie

Izrael prehodnotil predošlú bilanciu obetí útoku militantov z Hamasu

Palestínčania utekajú do južného pásma Gazy na ulici Salah al-Din v Bureij v pásme Gazy, piatok 10. novembra 2023. Foto: TASR/AP

Najnovšiu vojnu medzi Izraelom a hnutím Hamas odštartoval teroristický útok Hamasu na územie Izraela 7. októbra, pri ktorom zomrelo 1200 ľudí, väčšinou civilistov.

Tel Aviv 10. novembra (TASR) - Izrael v piatok prehodnotil počet obetí, ktoré zahynuli na jeho území pri útoku palestínskeho militantného hnutia Hamas zo 7. októbra, na 1200. Dosiaľ uvádzal, že militanti zabili až 1400 ľudí. TASR o tom informuje podľa správy agentúry AFP.

"Toto je aktualizované číslo. Je to spôsobené tým, že tam bolo veľa tiel, ktoré neboli identifikované, a teraz si myslíme, že patria teroristom... nie izraelským obetiam," uviedol hovorca izraelského ministerstva zahraničných vecí.

Najnovšiu vojnu medzi Izraelom a hnutím Hamas odštartoval teroristický útok Hamasu na územie Izraela 7. októbra, pri ktorom zomrelo 1200 ľudí, väčšinou civilistov. Ďalších vyše 240 osôb odvliekli do Pásma Gazy ako rukojemníkov.

Izrael reagoval masívnym bombardovaním i pozemnými útokmi na palestínsku enklávu ovládanú Hamasom od roku 2007. Podľa palestínskeho ministerstva zdravotníctva v Gaze si izraelské útoky vyžiadali už viac než 11.000 obetí.