Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 18. máj 2024Meniny má Viola
< sekcia Zahraničie

Izrael tvrdí, že zlikvidoval viacero vysokopostavených militantov

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Medzi zabitými je napríklad líder vojenského krídla Výboru ľudového odporu (PRC), uviedla izraelská armáda (IDF).

Tel Aviv 19. októbra (TASR) - Pri izraelských vzdušných útokoch na pásmo Gazy zomrelo niekoľko vysokopostavených členov rôznych militantných organizácií, oznámila izraelská armáda. TASR o tom informuje podľa štvrtkovej správy agentúry DPA.

Medzi zabitými je napríklad líder vojenského krídla Výboru ľudového odporu (PRC), uviedla izraelská armáda (IDF). PRC má blízke väzby s palestínskym militantným hnutím Hamas, ktoré ovláda pásmo Gazy a Spojené štáty, Európska únia a Izrael ho považujú za teroristickú organizáciu.

Pri izraelských útokoch zomrelo aj vyše desať bojovníkov Hamasu, ktorí boli zapojení do útoku na izraelské obce pri hraniciach s Gazou zo 7. októbra.

Podarilo sa zasiahnuť aj stovky cieľov spájaných s Hamasom vrátane odpaľovacích rámp, tunelov, spravodajskej infraštruktúry či veliteľských centier, uviedla IDF.

Izraelská armáda okrem toho vo štvrtok oznámila, že palestínski militanti z pásma Gazy po približne 15 hodinách pokoja obnovili ostreľovanie pohraničných izraelských obcí. Poplachové sirény sa napríklad rozozvučali aj v prímorskom meste Aškelon.