Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 19. máj 2024Meniny má Gertrúda
< sekcia Zahraničie

Izrael: Zabili sme člena Hamasu, ktorý mal podiel na nedávnych útokoch

Izraelské tanky sú situované neďaleko hraníc s Libanonom 11. októbra 2023. Foto: TASR/AP

Odvetné izraelské útoky na pásmo Gazy si podľa palestínskych zdrojov vyžiadali vyše 3700 obetí, takisto prevažne civilistov.

Tel Aviv 20. októbra (TASR) - Izraelská armáda v noci na piatok vyhlásila, že zabila člena palestínskeho militantného hnutia Hamas, ktorý sa začiatkom októbra podieľal na teroristických útokoch v Izraeli. TASR informuje podľa agentúry DPA.

Izraelské stíhačky a plavidlá námorníctva podľa armády napadli veliteľskú centrálu Hamasu v pásme Gazy, pričom prišiel o život aj spomínaný predstaviteľ tejto organizácie.

Zabitý čeln Hamasu sa na teroristických útokoch proti Izraelu mal podieľať "z mora". Zostáva doposiaľ nejasné, či mal podiel aj na masakre zo 7. októbra, píše DPA.

Podľa Izraelských obranných síl (IDF) prišiel spomínaný predstaviteľ palestínskeho radikálneho hnutia o život už v stredu vo večerných hodinách.

Izraelská armáda v priebehu štvrtka oznámila, že jej jednotky už zabili viacero vysokopostavených členov rôznych teroristických organizácií, ktoré sa podieľali na masakre civilistov i vojakov v izraelských pohraničných oblastiach zo 7. októbra, ktorá si v Izraeli vyžiadala vyše 1400 obetí na životoch, prevažne civilistov.

Odvetné izraelské útoky na pásmo Gazy si podľa palestínskych zdrojov vyžiadali vyše 3700 obetí, takisto prevažne civilistov.