Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 1. máj 2024
< sekcia Zahraničie

Izrael zablokoval prístup k webu libanonskej proiránskej televízie

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Elena Halačová

Izrael a Hizballáh viedli v roku 2006 mesiac trvajúcu vojnu.

Jeruzalem 13. novembra (TASR) - Izraelská vláda v pondelok oznámila zablokovanie webových stránok proiránskeho televízneho kanála Majádín, pretože sa stali "hovorcom proiránskeho šiitského hnutia Hizballáh".

Toto rozhodnutie bolo prijaté s cieľom "zabrániť vysielateľovi v podkopávaní bezpečnosti" štátu Izrael, vysvetlil izraelský minister komunikácií Šlomo Kar'i podľa spravodajského webu BFM.

Minister Šlomo Kar'i na svojej stránke na sociálnej sieti Facebook napísal, že bol prijatý príkaz "zablokovať webové stránky TV Majádín v Izraeli", pretože vysielanie tejto televízie a jej novinári "slúžia opovrhnutiahodným teroristickým organizáciám".

Na severe Izraela už niekoľko týždňov dochádza k cezhraničným prestrelkám medzi libanonským Hizballáhom a izraelskou armádou. Podľa izraelskej armády a tamojších zdravotníkov pri nich doteraz zahynulo najmenej šesť izraelských vojakov a dvaja civilisti.

Izrael a Hizballáh viedli v roku 2006 mesiac trvajúcu vojnu.

Družicou šírené vysielanie televízie Majádín sa začalo 11. júna 2012 v Bejrúte. Hlavnou ponukou v programe TV stanice je spravodajstvo, ktoré je obohatené o príspevky spravodajcov vyslaných do väčšiny arabských krajín. Hlavným konkurentom tejto v Libanone sídliacej televízie sú ďalšie panarabské TV kanály - al-Arabíja a al-Džazíra, ale aj arabské verzie západných televíznych kanálov Sky News a BBC.