Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zahraničie

Izrael zbúral na západnom brehu Jordánu dom palestínskeho útočníka

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Obydlie Palestínčana Isláma abú Hmajda v meste Ramalláh bolo vyhodené do vzduchu dvoma riadenými výbuchmi.

Ramalláh 15. decembra (TASR) - Armáda židovského štátu zbúrala dom palestínskeho Araba obvineného, že počas jednej izraelskej razie na území Predjordánska z mája tohto roka zabil vojaka. Informuje o tom agentúra AP.

Obydlie Palestínčana Isláma abú Hmajda v meste Ramalláh bolo vyhodené do vzduchu dvoma riadenými výbuchmi. Na celej operácii sa zúčastnili desiatky vojakov i armádne vozidlá.

Armádne zdroje uviedli, že miestni arabskí obyvatelia hádzali na izraelských vojakov kamene. Vojaci na to odpovedali použitím tzv. "prostriedkov na rozohnanie výtržníckych akcií", čo je termín, pod ktorým sa zvyčajne rozumejú plastové projektily či slzotvorný plyn.

Izrael v poslednom čase zintenzívnil zákroky na západnom brehu rieky Jordán, keďže pátra po osobách zodpovedných za dva nedávne smrteľné útoky na tomto ním okupovanom území, približuje AP. Zatkol v rámci týchto operácií už desiatky členov islamistickej militantnej organizácie Hamas.

Vo štvrtok izraelský premiér Benjamin Netanjahu v reakcii na zmienené nedávne dva atentáty, vykonané palestínskymi Arabmi, povolil urýchlené demolácie domov patriacich militantom.