Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 6. máj 2024Meniny má Hermína
< sekcia Zahraničie

Izraelom zajatí príslušníci kománd Hamasu budú väznení v podzemí

Palestínčania prechádzajú domom zničeným počas izraelského bombardovania v Rafahu v pásme Gazy vo štvrtok 7. decembra 2023. Foto: TASR/AP

Podľa správ izraelských médií sa podzemné krídlo väznice Nican dlhé roky nepoužívalo a "nie je príliš obývateľné".

Gaza/Tel Aviv 8. decembra (TASR) - Militantov palestínskeho hnutia Hamas zajatých počas útoku zo 7. októbra plánuje Izrael väzniť v roky nevyužívanom podzemnom krídle väznice Nican v stredoizraelskom meste Ramla.

Izraelský krajne pravicový minister národnej bezpečnosti Itamar Ben Gvir totiž poveril riaditeľku izraelskej väzenskej služby (Šabas) Katy Perryovú, aby vydala pokyn začať s prípravami na presun palestínskych zajatcov, informovala v piatok agentúra DPA.

Perryová pred časom informovala, že Izrael od 7. októbra zadržiava viac ako 118 "nezákonných bojovníkov" z Pásma Gazy. Kapacita spomínanej podzemnej väznice postačuje pre približne 100 väzňov.

Podľa správ izraelských médií sa podzemné krídlo väznice Nican dlhé roky nepoužívalo a "nie je príliš obývateľné". Ben Gvir však v súvislosti s tým uviedol, že "politika, ktorú teraz vedieme," je poskytnúť "týmto odporným vrahom" minimálny komfort.