Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 16. máj 2024Meniny má Svetozár
< sekcia Zahraničie

Izraelská armáda potvrdila útok na synov vodcu Hamasu

Izraelskí vojaci sa v utorok 9. apríla 2024 pohybujú na vrchu tanku pri hraniciach medzi Izraelom a Gazou pri pohľade z južného Izraela. Foto: TASR/AP

Podľa televízie al-Džazíra sa nálet odohral neďaleko utečeneckého tábora aš-Šatí v blízkosti mesta Gaza, odkiaľ pochádza Haníja.

Tel Aviv 10. apríla (TASR) - Izraelská armáda v stredu potvrdila, že jej jednotky uskutočnili útok v Pásme Gazy, pri ktorom zahynuli traja synovia vodcu Hamasu Ismáíla Haníju. TASR o tom informuje na základe správy agentúry AFP.

Vo vyhlásení armáda uvádza, že terčom útoku boli Amír, Muhammad a Házim Haníja. Dodala, že išlo o členov vojenského krídla Hamasu. Palestínske hnutie predtým uviedlo, že pri útoku na auto zahynulo aj niekoľko vnukov lídra Hamasu.

Podľa televízie al-Džazíra sa nálet odohral neďaleko utečeneckého tábora aš-Šatí v blízkosti mesta Gaza, odkiaľ pochádza Haníja. Ten obvinil Izrael, že jeho synov zabil v "duchu pomsty a vraždy". Politický šéf palestínskej militantnej skupiny v súčasnosti žije v exile v Katare.