Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 6. máj 2024Meniny má Hermína
< sekcia Zahraničie

Izraelská armáda pripravuje posilnenie protivzdušnej obrany

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Izraelská armáda (IDF) v stredu uviedla, že posilnenie protivzdušnej obrany a povolanie záloh je prípravou na možnú reakciu na pondelkový izraelský útok na iránsky konzulát v sýrskej metropole Damask.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Tel Aviv 4. apríla (TASR) - Izrael sa rozhodol posilniť personál a mobilizovať vojakov v zálohe na zlepšenie pripravenosti protiraketovej obrany. Reaguje na hrozbu zo strany Iránu, informuje TASR podľa správ agentúry DPA a portálu Times of Israel.

Izraelská armáda (IDF) v stredu uviedla, že posilnenie protivzdušnej obrany a povolanie záloh je prípravou na možnú reakciu na pondelkový izraelský útok na iránsky konzulát v sýrskej metropole Damask, píše Times of Israel.

Pri útoku zomrelo viacero členov iránskych elitných Revolučných gárd vrátane dvoch brigádnych generálov. Iránska tlačová agentúra Tasnim hlásila aj úmrtie šiestich sýrskych civilistov.

Izrael sa k útoku zatiaľ nevyjadril. Iránske ministerstvo zahraničných vecí však uviedlo, že útok uskutočnil Izrael, ktorý je úhlavným nepriateľom Iránu. Teherán prisľúbil za nálet odvetu.