Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Zahraničie

Izraelská armáda reagovala na ďalšie ostreľovanie z pásma Gazy

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Izraelské lietadlá a tanky ostreľovali palestínske územie v pondelok po tom, ako Palestínčania vystrelili rakety do Izraela.

Tel Aviv 11. decembra (TASR) - Izraelská armáda zasiahla v pondelok vojenské ciele palestínskeho militantného hnutia Hamas umiestnené v pásme Gazy v reakcii na strely, ktoré militanti vystrelili do oblasti južného Izraela. Informovali o tom agentúry AP a DPA.

Izraelské lietadlá a tanky ostreľovali palestínske územie v pondelok po tom, ako Palestínčania vystrelili rakety do Izraela. Ide o najnovšiu cezhraničnú bojovú výmenu. Informácie o zranených ani obetiach neboli bezprostredne známe.

Dvaja militanti z Hamasu zahynuli v nedeľu pri izraelskom vzdušnom útoku po tom, ako na územie Izraela pri meste Sderot dopadli rakety.

Izraelskí vojaci v nedeľu objavili a zlikvidovali cezhraničný tunel vychádzajúci z pásma Gazy a smerujúci niekoľko stoviek metrov do oblasti na juhu Izraela, ktorý dalo vykopať hnutie Hamas. Vedenie Hamasu po zničení tunela pohrozilo, že Tel Aviv za to ťažko zaplatí.

Spojené štáty uplynulú stredu oznámili, že uznali Jeruzalem za hlavné mesto Izraela a zároveň budú do tohto mesta sťahovať svoje veľvyslanectvo.

Západným brehom Jordánu a pásmom Gazy odvtedy zmietajú násilné zrážky medzi Palestínčanmi a izraelskými bezpečnostnými silami.