Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Zahraničie

Izraelská armáda tvrdí, že ovládla už 11 vojenských stanovíšť Hamasu

Palestínčanky kráčajú na ulici v oblasti zničenej po izraelskom vojenskom útoku v utečeneckom tábore Džanín. Foto: TASR/AP

Izraelská armáda podľa vlastných vyjadrení v tejto pobrežnej palestínskej enkláve opätovne útočila na tunel a ciele podozrivých teroristov

Tel Aviv 11. novembra (TASR) - Izraelské ozbrojené sily v sobotu uviedli, že od začiatku svojej pozemnej operácie v Pásme Gazy už obsadilo dovedna 11 vojenských stanovíšť palestínskeho militantného hnutia Hamas. TASR informuje podľa agentúry DPA.

Izraelská armáda podľa vlastných vyjadrení v tejto pobrežnej palestínskej enkláve opätovne útočila na tunel a ciele podozrivých teroristov. Podzemný tunel sa mal nachádzať v blízkosti budovy školy a počas útoku bol zničený, spresnili ozbrojené sily vo vyhlásení.

Izraelské námorníctvo okrem toho v noci na sobotu útočilo aj na sklad zbraní patriacich Hamasu.

Palestínski extrémisti okrem toho aj v sobotu odpaľovali rakety z Pásma Gazy na územie juhu Izraela, píše DPA. V jednej z pohraničných oblastí v blízkosti Pásma Gazy bol podľa armády vyhlásený raketový poplach.

Spúšťačom vojny v Gaze bol bezprecedentný útok, ktorý 7. októbra podnikli na územie Izraela komandá palestínskych militantov z Hamasu i ďalších extrémistických zoskupení, pripomína DPA.