Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 23. máj 2024Meniny má Želmíra
< sekcia Zahraničie

Izraelská armáda tvrdí, že útočila na vojenskú infraštruktúru v Sýrii

Na archívnej snímke izraelské tanky. Foto: TASR/AP

Podľa jej vyhlásenia išlo o reakciu na utorňajšie odpaly rakiet zo Sýrie na Izrael, píše TASR podľa agentúry AFP.

Jeruzalem 25. októbra (TASR) - Izraelská armáda informovala, že jej lietadlá zasiahli v stredu skoro ráno vojenskú infraštruktúru na území Sýrie. Podľa jej vyhlásenia išlo o reakciu na utorňajšie odpaly rakiet zo Sýrie na Izrael, píše TASR podľa agentúry AFP.

Izraelské obranné sily (IDF) vo vyhlásení konkrétne uvádzajú, že stíhačkami "zaútočili na vojenskú infraštruktúru a mínometné (odpaľovacie) zariadenia patriace sýrskej armáde v reakcii na včerajšie odpaly (rakiet) smerom k Izraelu". Hovorca IDF agentúre AFP povedal, že k náletom došlo na území Sýrie.

Izraelská armáda krátko predtým uviedla, že identifikovala dva odpaly rakiet zo Sýrie, ktoré v utorok neskoro večer dopadli na otvorené priestranstvo v Izraeli, pričom na ne odpovedala delostreleckou paľbou. Nijaké bližšie podrobnosti však neposkytla. Sýria sa k správe bezprostredne nevyjadrila.

Odkedy Izrael spustil masívne vzdušné útoky na pásmo Gazy v odvetnej reakcii za masakry vykonané palestínskym militantným hnutím Hamas zo 7. októbra, dochádza stále častejšie k násilným incidentom medzi Izraelom a južným Libanonom, ktorý kontroluje hnutie Hizballáh, a rovnako aj medzi Izraelom a sýrskymi militantmi.