Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 2. jún 2024Meniny má Xénia, Oxana
< sekcia Zahraničie

Izraelská armáda zabila troch Palestínčanov podozrivých z vraždy

Palestínčan hádže kamene na konvoj izraelských vojenských vozidiel počas razie v Nábuluse, na Západnom brehu Jordánu 4. mája 2023. Izraelská armáda uviedla, že zabila troch Palestínčanov za aprílový útok na auto v židovskej osade v Predjordánsku, pri ktorom zahynuli britsko-izraelská matka s dvomi dcérami. Foto: TASR/AP

Zásah v meste Nábulus vykonala izraelská armáda, polícia a agenti tajnej služby Šin Bet.

Jeruzalem 4. mája (TASR) - Izraelská armáda vo štvrtok uviedla, že na Západnom brehu Jordánu zastrelila troch Palestínčanov zapojených do aprílovej vraždy ženy a jej dvoch dcér. TASR správu prevzala z agentúry AFP.

Zásah v meste Nábulus vykonala izraelská armáda, polícia a agenti tajnej služby Šin Bet. Zastrelení boli podľa Izraela dvaja muži podozriví z vraždy, členovia palestínskej militantnej skupiny Hamas. Tretí muž im mal pomáhať.

Britsko-izraelská občianka a jej dve dcéry zahynuli pri útoku, ktorý sa odohral 7. apríla v izraelskej osade Chamra. Na ich auto spustilo paľbu okoloidúce vozidlo.

O smrti troch ľudí pri zásahu izraelskej armády v meste Nábulus predtým informovalo aj palestínske ministerstvo zdravotníctva