Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 20. máj 2024Meniny má Bernard
< sekcia Zahraničie

Izraelská armáda zabila veliteľa útokov Hamasu v kibucoch

Na archívnej snímke útoky v Izraeli. Foto: TASR/AP

O život prišiel pri nálete, ktorý sa uskutočnil na základe údajov získaných izraelskou tajnou službou Šin bet a vojenskou rozviedkou.

Tel Aviv/Gaza 15. októbra (TASR) - Izraelská armáda tvrdí, že zabila veliteľa jednotiek palestínskeho hnutia Hamas, ktorý minulý víkend velil útokom v kibucoch Nirim a Nir Oz na juhu Izraela.

Ako v nedeľu s odvolaním sa na vyhlásenie izraelskej armády informovala agentúra DPA, Bilál Kidra bol veliteľom elitnej jednotky práporu Chán Júnis pôsobiaceho v rámci brigád Izaddína Kasáma, ktoré sú vojenským krídlom Hamasu.

O život prišiel pri nálete, ktorý sa uskutočnil na základe údajov získaných izraelskou tajnou službou Šin bet a vojenskou rozviedkou.

Tieto cielené operácie izraelskej armády sa konajú v rámci vlny intenzívnych útokov zameraných na predstaviteľov palestínskych radikálnych formácií Hamas a Islamský džihád a vojenskú infraštruktúru vybudovanú v palestínskom pásme Gazy.



Izraelská armáda súčasne informovala, že v noci na nedeľu pri operáciách v pásme Gazy zlikvidovala aj niekoľko ďalších ozbrojencov z hnutia Hamas a Islamského džihádu.

Izraelské jednotky podľa svojho velenia cez noc zasiahli viac ako 100 cieľov, vrátane veliteľských centier Hamasu, vojenských areálov, pričom zničili desiatky raketometov, odpaľovacích staníc protitankových rakiet a pozorovateľských stanovíšť.