Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

Izraelská policajtka neprežila útok palestínskych ozbrojencov

Ilustračné foto, Jeruzalem Foto: TASR/AP/Mahmoud Illean

Polícia útočníkov na mieste zastrelila a zneškodnila ich výbušné zariadenia.

Jeruzalem 3. februára (TASR) - Izraelská policajtka podľahla zraneniam, ktoré utrpela pri dnešnom útoku troch Palestínčanov ozbrojených automatickými strelnými zbraňami, nožmi a výbušninami. Ďalšia policajtka utrpela vážne zranenia predtým, ako trojicu zlikvidovali bezpečnostné zložky, informovala agentúra AP.

K útoku došlo po tom, ako si členovia hliadky pohraničnej polície všimli pri Damaskej bráne jeruzalemského Starého mesta tri podozrivé osoby. Keď ich zastavili a pokúsili sa ich legitimovať, dvaja z Palestínčanov vytiahli zbrane a postrelili dve policajtky - 19-ročná Hadar Cohenová neskôr zraneniam podľahla.

Polícia útočníkov na mieste zastrelila a zneškodnila ich výbušné zariadenia. "Policajti, ktorí chránia obyvateľov mesta vlastnými telami, zabránili, súdiac podľa zbraní, kombinovanému útoku," konštatovala policajná hovorkyňa Luba Samriová.

Útočníkov identifikovali ako dvoch 20-ročných a jedného 21-ročného muža z oblasti mesta Džanín na Západnom brehu.

Podľa AP išlo o jeden z najtrúfalejších útokov za uplynulých bezmála päť mesiacov, odkedy dochádza takmer denne k incidentom, pri ktorých Palestínčania útočia prevažne nožmi na izraelských policajtov, vojakov a civilistov.