Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 4. máj 2024Meniny má Florián
< sekcia Zahraničie

Izraelské nálety zabili na juhu Libanonu ženu a jej dve deti

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Televízia hnutia Hizballáh, al-Manár, informovala, že izraelské útoky zabili aj jednu osobu v južnom meste Adšít.

Bejrút 14. februára (TASR) - Žena a jej dve deti v stredu zahynuli, keď Izrael pri náletoch útočil na dedinu na juhu Libanonu. Oznámili to záchranné tímy civilnej ochrany a tlačový úrad libanonského hnutia Hizballáh. TASR prevzala správu z agentúry DPA.

Žena a jej deti boli zabité v dedine Sawána, spresnili záchranné tímy. Televízia hnutia Hizballáh, al-Manár, informovala, že izraelské útoky zabili aj jednu osobu v južnom meste Adšít. Libanonské bezpečnostné zdroje uviedli, že najmenej sedem ľudí tam utrpelo zranenia. Podľa videa šíreného na sociálnych sieťach izraelské nálety spôsobili v Adšíte obrovské škody.

Izraelská armáda už predtým oznámila, že začala "rozsiahlu" vlnu útokov na libanonské územie ako odvetu za rakety vystrelené z Libanonu, ktoré zasiahli mesto Safed na severe Izraela. O život tam prišla jedna žena a ďalším sedem zranených hospitalizovali.

Libanonské hnutie Hizballáh je spojencom a podporovateľom palestínskeho hnutia Hamas. Od vypuknutia vojny medzi Izraelom a Hamasom v palestínskom Pásme Gazy sa Hizballáh zapája aj do každodenných cezhraničných zrážok s izraelskými jednotkami nasadenými pozdĺž hranice s Libanonom.