Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 15. máj 2024Meniny má Žofia
< sekcia Zahraničie

Izraelské sily pri razii na Západnom brehu zabili dvoch Palestínčanov

Palestínčania si prezerajú materiálne škody na budove po razii izraelske armády v utečeneckom tábore Nur Šams, ktorý sa nachádza v blízkosti mesta Tulkarem na okupovanom západnom brehu Jordánu v nedeľu 24. septembra 2023. Foto: TASR/AP

Palestínske úrady spresnili, že v prípade obetí ide o mužov vo veku 22 a 32 rokov.

Ramalláh 24. septembra (TASR) - Izraelské jednotky zastrelili v nedeľu nadránom dvoch Palestínčanov počas razie na okupovanom západnom brehu Jordánu, uviedlo palestínske ministerstvo zdravotníctva. TASR informuje na základe správy agentúry AFP.

Izraelská armáda potvrdila, že v oblasti podnikla "protiteroristickú aktivitu".

"V dôsledku živej izraelskej paľby do hlavy boli zabití dvaja Palestínčania," spresnil palestínsky rezort zdravotníctva s tým, že k razii došlo v meste Tulkarem.

Izraelská armáda vo vyhlásení uviedla, že jeden z jej vojakov utrpeli "stredne ťažké zranenia" v dôsledku úlomkov zo streľby počas potýčok v utečeneckom tábore Nur Šams, ktorý sa nachádza v blízkosti spomínaného mesta.

Palestínske úrady spresnili, že v prípade obetí ide o mužov vo veku 22 a 32 rokov.

Izraelská armáda v reakcii dodala, že v tábore rozpustila "operačné veliace stredisko" a odhalila rozsiahle množstvo výbušných zariadení.

"Počas tejto aktivity pustili podozriví paľbu a hádzali výbušné zariadenia na jednotky, ktoré odpovedali živou paľbou," dodali izraelské ozbrojené sily.