Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 20. máj 2024Meniny má Bernard
< sekcia Zahraničie

Izraelského hráča Jehezkela prepustili z väzenia

Futbalista Sagiv Jehezkel z Antalyasporu ukazuje do kamery obviazané zápästie s odkazom na konflikt v Pásme Gazy "100 dní", dátum "7.10." počas zápasu tureckej ligy 14. januára 2024 v tureckom meste Antalya. Foto: TASR - AP

Hráča najskôr zatkli za gesto odkazujúce na vojnu medzi Izraelom a palestínskym militantným hnutím Hamas.

Istanbul 15. januára (TASR) - Turecká polícia prepustila z väzenia izraelského futbalistu Sagiva Jehezkela. Ako informovala v pondelok ráno agentúra AFP, hráča najskôr zatkli za gesto odkazujúce na vojnu medzi Izraelom a palestínskym militantným hnutím Hamas. Obranca Antalyasporu skóroval v nedeľňajšom ligovom zápase proti Trabzonsporu (1:1) a po strelení gólu ukázal do kamery obviazané zápästie s odkazom na konflikt v Pásme Gazy.

Turecký minister spravodlivosti Abdulhamit Gül oznámil, že v súvislosti s týmto incidentom sa začalo vyšetrovanie Jehezkela pre podozrenie z podnecovania nenávisti. Na obväze stálo "100 dní", dátum "7.10." a Dávidova hviezda. Vojenský konflikt sa začal práve 7. októbra a v pondelok uplynulo od tohto dátumu 100 dní. Informácie priniesla agentúra AFP.