Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

Izraelskí policajti zastrelili Palestínčanku, ktorá sa oháňala nožom

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Ženu na mieste ošetrili lekári a hospitalizovali. V jeruzalemskej nemocnici Hadasa ju následne vyhlásili za mŕtvu.

Jeruzalem 18. septembra (TASR) - Palestínčanku oháňajúcu sa nožom zastrelili v stredu izraelské bezpečnostné zložky na kontrolnom stanovišti v predjordánskej dedine Kalandijá, ležiacej medzi Ramalláhom a Jeruzalemom. S odvolaním sa na miestnu políciu a zdravotníkov o tom informovala agentúra AFP.

Neznáma "teroristka" sa predtým, ako ju strelili do nohy, priblížila k bezpečnostným silám v časti kontrolného stanovišťa pre autá, ignorovala výzvy, aby sa zastavila, a vytiahla nôž, spresnil hovorca polície Micky Rosenfeld.

Ženu na mieste ošetrili lekári a hospitalizovali. V jeruzalemskej nemocnici Hadasa ju následne vyhlásili za mŕtvu.

Na videozázname z incidentu zverejnenom na sociálnych sieťach vidno, ako bezpečnostné zložky postrelili ženu z krátkej vzdialenosti do nohy, na čo jej z ruky vypadol nôž.

Incident sa stal počas spočítavania výsledkov utorňajších parlamentných volieb v Izraeli. Podľa agentúry DPA po spočítaní 91,5 percenta hlasov sú výsledky nerozhodné. Oba hlavné politické subjekty - strana Likud premiéra Benjamina Netanjahua a centristický blok Modrá a biela bývalého náčelníka generálneho štábu Bennyho Ganca - majú zatiaľ v 120-člennom parlamente zhodne po 32 kresiel.

V Predjordánsku dochádza k sporadickým útokom nožmi alebo autami Palestínčanov na izraelské bezpečnostné jednotky a tamojších židovských osadníkov. Izrael okupuje západný breh rieky Jordán od šesťdňovej vojny z roku 1967.