Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Zahraničie

Izraelský minister sa ospravedlnil za komentáre syna na adresu Bidena

Joe Biden. Foto: TASR/AP

Izraelský minister národnej bezpečnosti v uplynulých dňoch kritizoval Bidena za to, že neposkytuje Izraelu dostatočnú podporu vo vojne proti hnutiu Hamas v Pásme Gazy.

Jeruzalem 6. februára (TASR) - Izraelský minister národnej bezpečnosti Itamar Ben-Gvir sa v utorok ospravedlnil za svojho syna, ktorý v príspevku na sociálnej sieti naznačil, že americký prezident Joe Biden má Alzheimerovu chorobu. Informuje o tom TASR podľa správy agentúry AFP.

Syn izraelského ministra Šuvael Ben-Gvir na sociálnej sieti X k fotografii Bidena napísal, že je "dôležité zvýšiť povedomie" o degeneratívnom ochorení mozgu, "ktoré je najčastejšou príčinou kognitívneho úpadku a demencie u starších ľudí". Príspevok bol neskôr vymazaný.

Itamar Ben-Gvir na sociálnej sieti uviedol, že jeho "milovaný syn" sa dopustil "vážnej chyby". Dodal, že s jeho vyjadrením na adresu amerického prezidenta hlboko nesúhlasí.

"Spojené štáty sú naším veľkým priateľom a prezident Biden je priateľom Izraela," napísal minister v hebrejčine. Podľa jeho slov sú takéto urážlivé poznámky nemiestne. "Ospravedlňujem sa za slová svojho syna," napísal.

Izraelský minister národnej bezpečnosti v uplynulých dňoch kritizoval Bidena za to, že neposkytuje Izraelu dostatočnú podporu vo vojne proti hnutiu Hamas v Pásme Gazy.

Ku kritike pristúpil po tom, ako Spojené štáty minulý týždeň na sankčný zoznam zaradili extrémistických židovských osadníkov za násilie voči Palestínčanom na Západnom brehu Jordánu. Samotný Ben-Gvir žije v židovskej osade.