Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Zahraničie

Izraelský nálet na Rafah si vyžiadal najmenej šesť obetí

Nálet izraelských jednotiek na Gazu. Foto: TASR/AP

Nálet bol jedným z 20 útokov, ktoré izraelská armáda podľa vlastného vyjadrenia podnikla od dnešnej polnoci v Gaze.

Gaza 21. augusta (TASR) - Najmenej šesť ľudí zahynulo v noci na dnes počas izraelského náletu, ktorý zasiahol husto obývanú štvrť v pásme Gazy. S odvolaním sa na palestínske policajné zdroje o tom informovala agentúra AP.

Izraelský vzdušný útok podľa polície zničil štvorposchodovú budovu v meste Rafah na juhu písma Gazy. Záchranári stále pátrali po ďalších osobách, ktoré mohli uviaznuť pod troskami stavby.

Nálet bol jedným z 20 útokov, ktoré izraelská armáda podľa vlastného vyjadrenia podnikla od dnešnej polnoci v Gaze.

Podľa palestínskych zdrojov zahynulo od začiatku konfliktu v Gaze (8. júla) už vyše 2000 Palestínčanov, prevažne civilistov. Izrael udáva na svojej strane 67 zabitých vojakov a tri civilné obete. Palestínski militanti celkovo vystrelili na židovský štát vyše 3700 rakiet, ktoré vyhnali do krytov milióny Izraelčanov.

Hamas oznámil zabitie troch svojich vysokopostavených veliteľov

Traja vysokopostavení vojenskí velitelia palestínskeho radikálneho hnutia Hamas prišli dnes o život pri nálete izraelskej armády v pásme Gazy. S odvolaním sa na vojenské krídlo islamistického hnutia o tom informovala agentúra Reuters.

Hamas, ktorý vládne v pásme Gazy, označil zabitých veliteľov za Muhammada abú Šammála, Raída Attára a Muhammada Barhúma. Všetci traja podľa hnutia zahynuli počas bombardovania domu v meste Rafah na juhu pásma Gazy.

Izraelská armáda správy o zabití troch veliteľov Hamasu bezprostredne nekomentovala. V prípade, že sa správy potvrdia, pôjde o najvyššie postavených predstaviteľov hnutia od začiatku izraelskej ofenzívy v pásme Gazy, pripomína AP.

V Rafahu zahynulo podľa palestínskej polície po izraelskom nálete v noci na dnes najmenej šesť ľudí. Nálet bol jedným z 20 útokov, ktoré izraelská armáda podľa vlastného vyjadrenia podnikla od dnešnej polnoci v Gaze.

Podľa palestínskych zdrojov zahynulo od začiatku konfliktu v Gaze (8. júla) už vyše 2000 Palestínčanov, prevažne civilistov. Izrael udáva na svojej strane 67 zabitých vojakov a tri civilné obete. Palestínski militanti celkovo vystrelili na židovský štát vyše 3700 rakiet, ktoré vyhnali do krytov milióny Izraelčanov