Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Zahraničie

Izraelský tínedžer sa priznal k znesväteniu koncentračného tábora

Koncentračný tábor Majdanek na ilustračnej snímke. Foto: TASR Martin Baumann

17-ročný chlapec, ktorého totožnosť nezverejnili, si stiahol nohavice a ukazoval zadok pri jednom z drevených barakov v múzeu v Majdanku, kde bol na školskom výlete.

Varšava 13. augusta (TASR) - Izraelský tínedžer sa priznal, že si stiahol nohavice v bývalom nacistickom koncentračnom tábore Majdanek v Poľsku, začo mu hrozí pokuta. Informovala o tom v pondelok agentúra AP.

Hovorca polície Andrzej Fijolek uviedol, že 17-ročný chlapec, ktorého totožnosť nezverejnili, si stiahol nohavice a ukazoval zadok pri jednom z drevených barakov v múzeu v Majdanku, kde bol na školskom výlete. Jeho počínanie zachytili bezpečnostné kamery. K incidentu došlo minulý piatok.

Správcovia múzea upovedomili políciu a tínedžer sa priznal počas vypočúvania. Očakáva sa, že mu súd vymeria pokutu za znesvätenie pamätného miesta.

AP pripomína, že od konca roku 1941 do polovice roka 1944 nemecký nacistický režim zabil v Majdanku približne 80.000 zo 150.000 väzňov. Išlo predovšetkým o Židov, ale aj o Poliakov, Bielorusov, Ukrajincov a Rusov.