Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Zahraničie

J. K. Rowlingová kritizovala Murdochov tweet o moslimoch

Joanne K. Rowlingová Foto: TASR/AP

Autorka série kníh o Harrym Potterovi rozoslala v nedeľu niekoľko tweetov, v ktorých si mediálneho magnáta zobrala na paškál.

New York 12. januára (TASR) - Britská spisovateľka Joanne K. Rowlingová, autorka série kníh o Harrym Potterovi, ostro skritizovala vyjadrenie mediálneho magnáta Ruperta Murdocha za jeho slová o moslimoch, ktorých paušálne obvinil zo zodpovednosti za krvipreliatie v Paríži.

Murdoch v piatok v reakcii na teroristické útoky v Paríži na Twitteri napísal, že hoci je "možno väčšina moslimov mierumilovná", všetci sú zodpovední za "narastajúcu rakovinu džihádu", kým nebudú pracovať na tom, aby ju zničili.

Rowlingová rozoslala v nedeľu niekoľko tweetov, v ktorých si mediálneho magnáta zobrala na paškál. Uviedla, že keďže sú obaja kresťania, cíti sa zaňho zodpovedná a pôjde sa "sama exkomunikovať". Sarkasticky dodala, že prijíma vinu aj za španielsku inkvizíciu a za akékoľvek násilie kresťanských fundamentalistov. "A tiež za Jima Bakkera", dodala v narážke na amerického televízneho evanjelistu, ktorý si za podvod odpykáva väzenský trest.