Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Zahraničie

Janoušek sa zmieril so zamietnutím jeho žiadosti o prerušenie trestu

Ilustračné foto Foto: TASR

Lobista v marci 2012 v podnapitom stave zrazil autom ženu a ušiel z miesta nehody.

Praha 30. novembra (TASR) - Český podnikateľ a lobista Roman Janoušek stiahol sťažnosť proti zamietnutiu jeho žiadosti o prerušenie trestu zo zdravotných dôvodov. Informovali o tom dnes české elektronické médiá s odvolaním sa na zdroje z Vrchného súdu v Olomouci.

Stalo sa tak tri týždne po tom, čo Krajský súd v Brne nevyhovel žiadosti odsúdeného o prerušenie právoplatného nepodmienečného trestu odňatia slobody na 4,5 roka zo zdravotných dôvodov. Janoušek v marci 2012 v podnapitom stave zrazil autom ženu a ušiel z miesta nehody.

Janouška, ktorý si na zdravotné problémy sťažuje opakovane, najskôr odsúdili na tri roky väzenia, proti tomu sa ale odvolal. Vrchný súd mu následne sprísnil trest na 4,5 roka, navyše lobista ďalších sedem rokov nesmie riadiť motorové vozidlo.

Za ťažké ublíženie na zdraví hrozilo tejto vplyvnej osobnosti pražskej podnikateľskej scény až desať rokov za mrežami. Verdikty súdov však zohľadnili okrem iného jeho doterajšiu bezúhonnosť a snahu napraviť dôsledky činu - vyplatenie odškodného 900.000 českých korún poškodenej.