Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zahraničie

Japonsko po vyhrážke KĽDR rozmiestnilo štyri protiraketové systémy

Tokijský záliv Foto: TASR/AP

Pchjongjang nedávno varoval, že jeho strely vypálené zo severokórejského územia dokážu preletieť ponad tri japonské prefektúry, potom dopadnú do vôd pri americkom ostrove Guam.

Tokio 12. augusta (TASR) - Japonská armáda dnes rozmiestnila štyri protiraketové systémy zem-vzduch, známe ako PAC-3, na západe Japonska. Informovali o tom miestne médiá. Armáda tak reagovala na vyjadrenie Severnej Kórey, že plánuje vystreliť rakety do oblasti ostrova Guam, ktorý je americkým územím.

Protiraketové systém PAC-3 (Patriot Advanced Capability) boli nainštalované v štyroch západných prefektúrach Japonska, informovala tlačová agentúra Kjódó.

Pchjongjang nedávno varoval, že jeho strely vypálené zo severokórejského územia dokážu preletieť ponad japonské prefektúry Šimane, Hirošima a Kóči, potom dopadnú do vôd pri americkom ostrove Guam.

Japonský premiér Šinzó Abe, ktorý navštívil hrob svojho otca v prefektúre Jamaguči, povedal novinárom, že "vláda urobí všetko, čo je v jej silách, aby ochránila životy a majetok japonského ľudu".

Protiraketový systém PAC-3 dokáže vo vzduchu zachytiť vypálenú strelu a zneškodniť ju.