Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zahraničie

Nezvestný muž sa vrátil domov rok po svojom pohrebe

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Polícia pripustila, že nájdené telo patrilo inej osobe, ktorej zmiznutie bolo nahlásené približne v tom istom čase.

Tokio 13. júna (TASR) - Polícia v japonskej metropole Tokio v stredu priznala omyl v prípade nezvestného muža, o ktorom sa predpokladalo, že mu patrí bezvládne telo nájdené v júni 2017 v rieke a následné vydané pozostalým na spopolnenie. Manželka nezvestného totiž prišla tento mesiac oznámiť, že jej muž sa ešte v máji vrátil domov živý, informovala agentúra AP.

Polícia pripustila, že nájdené telo patrilo inej osobe, ktorej zmiznutie bolo nahlásené približne v tom istom čase. Za pochybenie sa ospravedlnila a ubezpečila, že medzičasom spopolnené pozostatky budú vrátené správnej rodine.

Podľa pôvodného predpokladu malo telo nájdené v rieke patriť štyridsiatnikovi, ktorého zmiznutie rodina nahlásila tri dni predtým. Mŕtveho vtedy pozitívne identifikovali jeho domnelá manželka i ďalší dvaja príbuzní. Tokijská metropolitná polícia sa teraz domnieva, že telo v skutočnosti patrilo inému nezvestnému mužovi, ktorý bol približne rovnako starý a vysoký.

Kde sa medzitým nachádzal a čo robil muž, ktorý sa po roku vrátil domov, polícia odmietla prezradiť.

Nájdené telá zosnulých, ktorých úmrtie zrejme nesúvisí s trestnou činnosťou, sa v Japonsku zvyčajne odovzdávajú pozostalým iba po vizuálnej obhliadke bez dodatočných testov, pripomenula AP.