Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Zahraničie

Japonsko údajne uvalí na Rusko ďalšie sankcie kvôli Ukrajine

Ilustračná snímka Foto: TASR/AP

Japonská tlačová agentúra Kjódo uviedla, že Tokio zvažuje sprísnenie obmedzení na finančné a energetické transakcie, aby sa japonské sankcie vyrovnali opatreniam USA a Európskej únie.

Tokio 18. septembra (TASR) - Japonsko uvalí na Rusko ďalšie sankcie kvôli konfliktu na východe Ukrajiny. Oznámila to dnes japonská tlačová agentúra Kjódo odvolávajúc sa na vládne zdroje.

Uviedla, že Tokio zvažuje sprísnenie obmedzení na finančné a energetické transakcie, aby sa japonské sankcie vyrovnali opatreniam USA a Európskej únie.

V auguste Japonsko uvalilo na Rusko sankcie, ktorých súčasťou bolo zmrazenie majetku jednotlivcov či skupín priamo zapojených do ruskej anexie Krymu či v súvislosti s krízou na Ukrajine.

Tokio oznámi svoje rozhodnutie v piatok, citovala agentúra Kjódo svoje zdroje a dodala, že opatrenia budú mať limitovaný rozsah, aby minimalizovali dopad na dlhoročný územný spor medzi Japonskom a Ruskom.

Japonsko by chcelo vyriešiť dlhodobý územný spor o štyri Ruskom spravované ostrovy neďaleko severojaponského ostrova Hokkaidó, dodala agentúra DPA.