Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 30. máj 2024Meniny má Ferdinand
< sekcia Zahraničie

Jeden z lupičov, prepadajúcich peňažné transporty v ČR, je občanom SR

Ako informoval hovorca Útvaru pre odhaľovanie organizovaného zločinu (ÚOOZ) Pavel Hanták, medzi obvinenými sú dvaja občania ČR a jeden občan SR.

Praha 17. júna (TASR) - Osem ľudí vrátane jedného Slováka zadržali v uplynulých dňoch v ČR pri akcii s krycím názvom Vojna, pri ktorej zásahová jednotka polície zatýkala na celom území krajiny. Skupina sa špecializovala na prepadávanie vozidiel bezpečnostných agentúr, ktoré prevážali väčšie sumy peňazí. Troch zo zadržaných vo veku 41-43 rokov z okolia Jihlavy a Pelhřimova následne obvinili z lúpeže, píše internetový server Novinky.cz s odvolaním sa na policajné zdroje.

Ako informoval hovorca Útvaru pre odhaľovanie organizovaného zločinu (ÚOOZ) Pavel Hanták, medzi obvinenými sú dvaja občania ČR a jeden občan SR. Realizovalo sa 16 domových prehliadok, pri ktorých bolo zaistených niekoľko nelegálnych krátkych i dlhých strelných zbraní, vrátane samopalu, asi 600.000 Kč v hotovosti a niekoľko kusov zlatých tehličiek. Polícia zaistila aj vozidlá, použité pri lúpežných prepadnutiach.

Podľa informácií TV Nova, ktorá o prípade informovala ešte počas víkendu, majú lupiči na svedomí prepad na pražskom Zličíne, ako aj májovú lúpež v Chýni pri Prahe, kde ukoristili milióny Kč.

Obvinenej trojici, ktorá je stíhaná väzobne, hrozí v závislosti na konkrétnom podiele na trestnej činnosti 15 rokov za mrežami.

Materiálne škody polícia vyčíslila doteraz na 33 miliónov Kč.

Keďže vyšetrovanie prípadu pokračuje, polícia zatiaľ ďalšie informácie verejnosti neposkytne.