Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Zahraničie

Jedna z obetí zrážky vlaku s autom v Maďarsku bola tehotná žena

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Vozidlo značky Opel Zafira vošlo na chránené železničné priecestie napriek červenej svetelnej signalizácii.

Budapešť 23. augusta (TASR) - Jednou z troch kórejských obetí zrážky vlaku EC Báthory s osobným autom v stredu večer pri severomaďarskej obci Kismaros bola tehotná žena, informoval v piatok denník Blikk.

Vozidlo značky Opel Zafira vošlo na chránené železničné priecestie napriek červenej svetelnej signalizácii. Z vraku auta vyslobodili hasiči mŕtve telá dvoch žien a jedného muža vo veku od 30 do 46 rokov. Jedna zo žien bola podľa informácií denníka tehotná.

Trojica Juhokórejčanov sa zdržiavala v Maďarsku pracovne. Veľvyslanectvo tejto ázijskej krajiny zatiaľ na otázku Blikku nereagovalo, podľa denník však cudzinci mohli pracovať v závode na výrobu elektroniky pri obci Kismaros.

Polícia potvrdila, že v čase nehody, ktorá sa stala na 9. kilometri hlavnej cesty medzi obcami Kismaros a Nagymaros, zabezpečovacie zariadenie riadne fungovalo. Vlak smeroval z Varšavy na budapeštiansku Západnú stanicu (Nyugati pályaudvar).

Blikk poznamenal, že pred necelými tromi mesiacmi sa v Budapešti potopila po zrážke s inou loďou vyhliadková loď s 33 juhokórejskými turistami, z ktorých prežili iba siedmi. Po jednej nezvestnej pasažierke ešte stále pátrajú.

Spravodajca TASR Ladislav Vallach