Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 1. máj 2024
< sekcia Zahraničie

Islamský štát odpálil bomby v Adene, zahynulo najmenej sedem ľudí

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Útočníci odpálili autá naložené výbušninou v mestskej časti Tawáhí, pričom chceli zasiahnuť tamojšie protiteroristické centrum.

Aden 25. februára (TASR) - Najmenej sedem mŕtvych a približne 40 zranených si vyžiadali v sobotu dva bombové útoky v jemenskom prístavnom meste Aden, ku ktorým sa prihlásila teroristická organizácia Islamský štát (IS).

Útočníci odpálili autá naložené výbušninou v mestskej časti Tawáhí, pričom chceli zasiahnuť tamojšie protiteroristické centrum, uviedla agentúra DPA s odvolaním sa na zdroje z jemenských bezpečnostných síl. Obeťami útokov sú príslušníci bezpečnostných zložiek, ako aj civilisti.

Islamský štát sa k výbuchom v Adene prihlásil prostredníctvom spriaznenej tlačovej agentúry Amák, pričom ich označil za "mučenícke operácie".

Uvedené mesto v južnom Jemene je sídlom medzinárodne uznávanej vlády tejto krajiny, zmietanej už niekoľko rokov občianskou vojnou. V ostatných mesiacoch sa tam odohralo viacero bombových a iných útokov, ktoré boli namierené proti miestnym predstaviteľom.