Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 11. máj 2024Meniny má Blažena
< sekcia Zahraničie

Jermak: Ukrajina chce Rusko vyhnať zo svojho územia a potrestať

Na archívnej snímke po streľbe tanku ruskej armády v Mariupole na Ukrajine došlo v bytovom dome k výbuchu. Foto: TASR/AP

Strategicky sú v slepej uličke, uviedol vedúci ukrajinskej prezidentskej kancelárie Andrij Jermak na sociálnej sieti Telegram krátko po tom, ako Putin ukončil svoj prejav.

Kyjev 21. februára (TASR) - Kyjev v utorok prisľúbil, že Rusko "vykopne" a "potrestá". Zareagoval tak na prejav ruského prezidenta Vladimira Putina, ktorý vystúpil s príhovorom o stave krajiny. TASR o tom informuje na základe správy agentúry AFP.

"Strategicky sú v slepej uličke," uviedol vedúci ukrajinskej prezidentskej kancelárie Andrij Jermak na sociálnej sieti Telegram krátko po tom, ako Putin ukončil svoj prejav. "Naším cieľom je vykopnúť ich z Ukrajiny a potrestať ich za všetko," dodal Jermak.

Putin vo svojom utorkovom prejave pred politickou a vojenskou elitou oznámil, že bude pokračovať vo vojne Ruska na Ukrajine. Obvinil Západ, že začal túto vojnu, a Severoatlantickú alianciu (NATO) pod vedením USA z toho, že rozdúchava plamene konfliktu.

NATO je podľa Putina mylne presvedčené, že v svetovej konfrontácii môže Moskvu poraziť.