Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Zahraničie

Pak Kun-hje prepustila hovorcu kvôli obvineniam zo sexuálneho škandálu

Pak Kun-hje Foto: TASR/AP

Tlačová agentúra Jonhap citovala sťažnosť podanú na polícii vo Washingtone, v ktorej sa hovorí, že hovorca strávil noc pred summitom s mladými kórejsko-americkými medičkami.

Soul 10. mája (TASR) - Kórejská prezidentka Pak Kun-hje prepustila svojho hlavného hovorcu po tom, ako vysvitlo, že sa počas jej nedávnej návštevy Spojených štátov dopustil "neprístojného incidentu".

Podľa mediálnych správ by malo ísť o sexuálny škandál, informovala dnes agentúra AP s odvolaním sa na prezidentský úrad, takzvaný Modrý dom.

Ten dnes na svojej oficiálnej webovej stránke uviedol, že bližšie nešpecifikované priestupky hovorcu Jun Čang-džunga poškvrnili dôstojnosť vlády.

Tlačová agentúra Jonhap však citovala sťažnosť podanú na polícii vo Washingtone, v ktorej sa hovorí, že hovorca strávil noc pred summitom s mladými kórejsko-americkými medičkami.

Americká polícia záležitosť bezprostredne oficiálne nepotvrdila a ani bývalý hovorca záležitosť nekomentoval. Podľa Modrého domu prípad preveruje kórejské veľvyslanectvo vo Washingtone.

Jun Čang-džung v minulosti pôsobil ako novinár, vlani sa dostal do pracovného tímu neskoršej prezidentky Pak Kun-hje. Po jej inaugurácii vo februári sa stal jej hovorcom.